sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Tilaa Edu.fi-uutiset uutissyötteenä

Oletko tutustunut uutissyötteeseen? Lapsella on monta nimeä: feed, RSS, Atom. Uutissyöte tarkoittaa kätevää menetelmää, jolla tietyn sivun sisältö ohjataan haluttuun paikkaan. Kuin tilaisit lehden haluamaasi osoitteeseen.

Uutissyötteen voi tilata omalle kotikoneelleen lukijaohjelmaan tai verkkopalveluun, johon pääset kirjautumaan miltä tahansa Internet-yhteydessä olevalta koneelta. Omalle koneelle voi asentaa erillisen lukijaohjelman, kaikki uudet selaimet sisältävät lukijaohjelman ja eräät ohjelmat liittyvät osaksi sähköpostin lukijaohjelmaa. Verkossa uutissyötettä voi lukea esimerkiksi Google Reader -ilmaispalvelussa. Monissa verkkopalveluissa on mahdollista ohjata myös uutissyötteitä verkkosivulta toiselle.

Edu.fi-sivujen uutisia on mahdollista tilata uutissyöttennä. Esimerkiksi Kotkan aikuislukio Peda.net-etusivulle on tilattu Edu.fi-uutiset tällä tekniikalla.

Lisää opastusta uutissyötteestä opettajille. Jos hankitte uutta julkaisujärjestelmää koulun kotisivuille, kannattaa pitää huoli siitä, että järjestelmä mahdollistaa sekä uutissyötteiden julkaisemisen että tilaamisen.

Ei kommentteja: