torstai 5. heinäkuuta 2007

Vieraskielisillä podcasteilla kielitaidon virkistystä

Suurilla - ja pienemmilläkin - radioasemilla on tarjolla laadukkaita ohjelmasarjoja kotikoneelle tilattavaksi. Kotikoneelta ohjelmat voi siirtää mp3-soittimeen. Kuuntelemalla voi opiskella missä vain muita häiritsemättä. Miten homma toimii?
  • Tarvitset Internet-yhteyden, tietokoneeseen asennettavan kuunteluohjelman (esimerkiksi iTunes tai Juice), kaiuttimet tai kuulokkeet ja halutessasi mp3-soittimen.
  • Etsi sopivaa kuunneltavaa hakusanoilla podcast, podcasting ja ruotsiksi poddradio. Kieltenopiskeluun sopivat erityisen hyvin maahanmuuttajille suunnatut ohjelmat, joihin on toisinaan tarjolla myös litteroidut tekstit, näin esimerkiksi Deutsche Wellen Alltagsdeutsch-ohjelmassa tai Voice of American Special English -uutisissa.
  • Avaa kuunteluohjelma ja lisää ohjelman tilaus eli anna verkkosivulta ohjelman osoite (alla kuva iTunes-ohjelmalla tilauksen tekemisestä). Joillakin verkkosivuilla on mahdollista tilata ohjelma yksinkertaisesti klikkaa tilauspainiketta.
  • Kuuntele tietokoneelta tai siirrä ohjelma mp3-soittimeen (moniin mp3-soittimiin ohjelmat siirretään resurssienhallinnan kautta, kuten mitkä tahansa tiedostot muistitikulle, tilatut ohjelmat latauvat Omat musiikit/My music -kansioon).
  • Jatkossa kuunteluohjelma noutaa tilattujen ohjelmien uudet jaksot automaattisesti aina, kun avaat kuunteluohjelman.

Ei kommentteja: