keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Google laajentaa tarjontaansa

Google on jo pitkään ostanut ja muuten tuottanut kaiken kansan käyttöön ilmaisia verkkopalveluita. Kyse ei enää ole hakukoneesta vaan mainosrahoituksella pyörivästä virtuaalitoimistosta.

Googlen monet palvelut sopivat opettajan työvälineiksi ja koulukäyttöön. Internet-yhteydessä olevalla koneella voi nyt tehdä ilman erillisohjelmia lähes kaikkia toimistotöitä. Google Dokumentit -palvelussa on mahdollista kirjoittaa tekstejä, laatia taulukoita ja esityksiä samaan tapaan kuin Wordillä, Excelillä ja Power Pointilla. Tuotosten tallennusmuodon voi valita ja dokumentit aukeavat myös toimisto-ohjelmilla. Erityistä Googlen Dokumenteissa on mahdollisuus jopa reaaliaikaseen ryhmätyöhön. Ne oppilaat, joilla on kotonaan Internet-yhteys mutta ei Power Point -ohjelmaa, voivat nyt työstää esityksiään ilman erillisohjelman hankkimista.

Googlen tarjontaan kuuluvat lisäksi mm. Blogger-blogi, Google Groups-keskusteluryhmä, Google-kalenteri, Gmail-sähköposti, Google Talk chat- ja puhelinyhteys, Google Reader -uutissyötteiden lukija, iGoogle virtuaalinen työpöytä (aloitussivu) ja Google Page Creator web-sivujen luontiin. Google markkinoi tuotteitaan suomen kielellä ja kouluille on erikseen kohdennettu oma valikoima palveluita.

Kotkan aikuislukio kokeilee tänä syksynä Google-kalenterin sähköpostimuistutuksia etäopiskelijoitten ohjaamisessa ja koko koulun tiedotusväylänä.

Ei kommentteja: