maanantai 1. lokakuuta 2007

Blogista on moneksi

Blogi on kohtuullisen helppokäyttöinen verkkosivusto. Se voi toimia monenlaisten ryhmien tarpeiden toteuttamisessa. Jos koululla on salasanoilla suljettu verkko-oppimisympäristö, sinne ei yleensä ole ulkopuolisille helppoa järjestää pääsyä. Blogi voi toimia koulun ja ulkomaailman viestintäpaikkana. Iki-ihana Ihastjärven koulun blogi dokumentoi kouluarkea koteihin päin. Pohjankartanon Pokka-blogi viestii vanhempaintoimikunnan asioita. ReksiVerkonPauloissa (Hollolan lukion Kimmo Laitinen) antaa mahdollisuuden eläytyä rehtorin työarkeen ja juhlaankin hyvin kiinnostavalla tavalla.

Ilmianna lisää koulumaailmaan liittyviä blogisovelluksia! (Niitähän voi etsiä myös sopivilla hakusanoilla Blogilistalta.)

Tämä verkkosivu on Blogger-blogi. (Ks. Lisää opasteita blogimaailmaan.)

Blogger on varmatoiminen, Googlen tarjoama blogipalvelu. Ensimmäiseksi kannattaa perustaa oma Gmail-käyttäjätili. Samoilla tunnuksilla saat käyttöösi kaikki muut Googlen palvelut.

Muita koulukäyttöön sopivia blogipalveluita ovat Vuodatus, Edublogs ja WordPress.

Blogger on helppo aloittelijalle ja tarjoaa suomenkielisen käyttöliittymän (kuten Vuodatuskin). Katsele ja kuuntele opastusvideot (kaiuttimet päälle tai luurit korville):
Bloggerin omista ohjeista lisää apua alkuun.

Ei kommentteja: